woonhuis H te Vliek – Ulestraten
16920
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16920,bridge-core-3.0.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-28.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive

Renovatie en verbouwing woonhuis H te Ulestraten. Een bouwval (woonhuis, schuur en binnentuin) met een 16e eeuwse kern wordt met beperkte middelen en dito budget naar huidige comfort -en bouwtechnische wooneisen opnieuw bewoonbaar gemaakt. De “patina” van het verleden wordt echter niet weggepoetst.

 

De oude spantconstructie is (waar nodig gerepareerd en) gehandhaafd en voorzien van een nieuw dak (thermisch en akoestisch -ivm. de nabijheid van het vliegveld- uitgevoerd volgens de huidige wensen en eisen) waarop de oude karakteristieke pannen weer zijn teruggelegd. Een zestal dakramen zorgt voor voldoende daglichttoetreding op de verdieping. Een beloopbaar glasvlak in de vloer zorgt voor extra daglicht in de woonkamer. Een verzakte, schuin lopende verdiepingsvloer is heel geleidelijk weer recht getild en uitgevuld. De zolderruimte (voorheen opgedeeld en voorzien van een verlaagd plafond) is één open ruimte gebleven (slaapkamer / studeerkamer). Plafond en wanden zijn strak (leemgestuct) in contrast met de gehandhaafde oude spantconstructie. Terplekke van de voormalige lage aanbouw is (in houtskeletbouw) een nieuw volume met toegang, een serre / wintertuin en berging gecreëerd.

Het huis heeft vanuit duurzaamheidsoogpunt geen gas-aansluiting meer gekregen. Verwarming middels een combinatie van zgn. KIM-verwarming en infra-rood panelen. Op het dak van de aanbouw zijn zonnepanelen voorzien.

 

Schetsvoorstel  vervangende aanbouw (berging met wintertuin/serre en zij-ingang woonhuis)

 

 

Voor en na beeld interieur na realisatie aanbouw

NB: indien slider niet werkt even pagina verversen

Categorie
architectuur, interieur