verbouwing voormalige Pastorie Maastricht
17825
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17825,bridge-core-3.0.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-28.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive

Verbouwing voormalige Pastorie te Maastricht (voorheen behorend bij Lambertuskerk Emmaplein Maastricht). Het gehele pand wordt gerenoveerd. Ons aandeel betreft het ontwerp en de uitvoering van de keuken-eetkamer op de begane grond.

De bestaande gehavende keukenvloer is vernieuwd middels een nieuwe donkere betonnen gietvloer.

De keuken is geplaatst tegen de twee wanden van de ruimte waarbij de plattegrond verspringend is tussen de beide schuin tegenover elkaar liggende deuren in de ruimte (daardoor is een optimale doorgang gewaarborgd en is overal sprake van een handige gebruiks-tussenmaat). De frontjes, blad en wandbekleding vormen qua kleurstelling een soort “spekkoek” in de vorm van een kleurverloop in grijstinten (van antraciet op vloerniveau, via meerdere grijstinten tot gebroken wit in de glazen spatwand, overlopend in het wit van het stucwerk). De verspringende zijkanten en de greeplijsten zijn uitgevoerd in eikenfineer/eikenmassief. De kookafzuiging groeit als een klein wit blokje uit de gestucte muur. De keukenmeubels schieten denkbeeldig een stukje door de muur richting eetkeuken (in de vorm van een hangende kast en een keukeneiland; daartoe is tussen keuken en eetkeuken ook een smalle opening in de bestaande wand aangebracht waardoor degene die kookt altijd zicht heeft op de eettafel).

Binnenkort volgen meer fotos maar hierbij alvast wat “work in progress” fotos.

 

Hieronder enkele foto’s van de bestaande toestand.

 

 

 

 

 

Categorie
>, architectuur, interieur, meubel