woonhuis E&P Geulle
gorissendeponti ontwerpers + makers is een samenwerkingsverband (sinds 1991) tussen Paul Gorissen, architect, en Matthijs de Ponti, meubelontwerper / vormgever.
16322
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16322,bridge-core-3.0.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-28.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive

Onderzoek naar (on)mogelijkheden bij eventuele aankoop en ver(nieuw)bouw van een bestaande boerderij te Geulle heeft uiteindelijk geleidt naar een aankoop.

 

Het bestaande woonhuis wordt gerenoveerd, voorzien van een nieuwe kap inclusief nieuwe dakkapel. Een nieuwe (prefab houtskelet) aanbouw volledig gericht op de grote achterliggende tuin bestaat uit een laag volume (garage/berging/keuken, uit te voeren in verduurzaamde houten verticale delen in een open betimmering) en een volume met puntdak (woonkamer, dak én gevel volledig uit te voeren in dakpannen). In het dak zijn 15 zonnepanelen opgenomen. Gestreefd wordt om het woonhuis (verbouw bestaand+nieuwe aanbouw) zo duurzaam mogelijk uit te voeren en op basis van een bijzonder laag toekomstig energie-verbruik (oa. warmtepomp/WTW/PVE-installatie/opvang en recirculatie hemelwater… en dus zonder gasaansluiting).

 

Het plan is goedgekeurd door welstand en de bouw/omgevingsvergunning is verleend (zomer 2016).

 

Foto’s bestaand:

 

Categorie
>