MADE maastricht 2019
17931
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17931,bridge-core-3.0.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-28.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive

MADEmaastricht is een initiatief van een vijftal ontwerpers (Vormstof, Strikks, Loet Gescher, Olivia Bertus en gorissendeponti) om het werk van lokale ontwerpers + makers te presenteren. In het weekend van 2 en 3 november 2019 heeft de eerste editie plaatsgevonden in het Eiffelgebouw- de oude industriële icoon van het Sphinxkwartier. Mode, meubels, sieraden, keramiek, grafisch werk in een combinatie van zowel “jonge als wat oudere honden”. Hedendaagse technieken en ambachtelijk vakmanschap.

 

Zie ook: http://mademaastricht.nl

 

Naast mede initiator, co-organisator en deelnemer zijn we ook de ontwerper en maker van de tentoonstellingsinrichting. Uitgangspunten in deze waren:

– beperkt budget

– herbruikbaar

– rust en eenheid in het eindbeeld

– prefab voor te bereiden mede tbv. een snelle opbouw (en afbouw) ivm. de beperkt beschikbare tijd in deze

– flexibele en variabele indeling aangezien vooraf niet 100% bekend is welke “objecten” de individuele deelnemers meenemen

– compact te transporteren en na afloop op te bergen

 

50 platen, 25 schragen, 100 onderdelen:

We hebben ervoor gekozen om standaard berkenmultiplex platen CNC uit te laten frezen in een drietal varianten. Met behulp van deze uitgefreesde platen worden XL-schragen gebouwd waarin alles zal worden tentoongesteld (tafels op verschillende hoogtes, rekken en vitrines). Een tweetal lange meubellijnen “vullen” de twee gangen in het Eiffelgebouw. In het centrale middengebied worden sokkels gebouwd met de resterende uitgefreesde onderdelen. De enige toegevoegde materialen (in een zwarte kleurstelling) voor de inrichting zijn de scharnieren, de uitzet-ijzers, bezemstelen (als kledingbuis), alu-busjes en elastieken.

 

Binnenkort volgen  de “echte” foto’s

 

Concept tentoonstellingsinrichting

 

openingsbeeld:

“tape-graffiti” tijdens feestelijke preview van  expositie door dichter Maarten van den Berg

 

 

 

Categorie
interieur, meubel, product