gorissendeponti | woonhuis MvdW Noorbeek
17170
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17170,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Categorie
architectuur, interieur

Verbouwing woonhuis MvdW te Bergenhuizen-Noorbeek. De bestaande structuur van de voormalige vakantiewoning is volledig omgegooid. De zeer lage kelder/garageverdipeing wordt verhoogd door middel van uitdiepen/ontgraven en vormt vervolgens de nieuwe entree met ruime hal en werk/ontvangstkamer. Via en nieuwe stalen trap (door een uitgezaagde sparing in de betonvloer) wordt een verbinding gelegd met de verdieping (in feite de voormalige begane grond). Op deze vloer zijn alle tussenwanden verwijderd. De woonkamer met open-keuken bieden maximaal uitzicht op de heuvels rondom Noorbeek richting Voerstreek.  De nieuwe gevelopeningen (voormalige garagepoort resp. voordeur) zijn voorzien van een houten kozijnwerk met stalen glaslatten hetgeen resulteert in een vlak vooraan in de gevel liggend oppervlak (daarmee een contrast vormend met de traditionele gevelopeningen)

 

Spannend moment tijdens de verbouwing. De  garage/kelder/kruipruimte is uitgegraven waarbij de bestaande fundering wordt ondervangen; de bouwmuren op de verdieping zijn gesloopt en de dakconstructie wordt gestut.