gorissendeponti | aanbouw woonhuis H Vliek Ulestraten
18327
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-18327,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Renovatie en verbouwing woonhuis H te Ulestraten. Een bouwval (woonhuis, schuur en binnentuin) met een 16e eeuwse kern wordt met beperkte middelen en naar huidige comfort -en bouwtechnische wooneisen opnieuw bewoonbaar gemaakt. De “patina” van het verleden wordt echter niet weggepoetst.

 

Na de renovatie van het hoofdvolume volgt de sloop en vervangende nieuwbouw van de in de slechte staat verkeerde lage aanbouw aan de achterzijde. Met behulp van beperkt metselwerk (scheidingsmuur naar buren) en houtskeletbouw wordt een wintertuin/serre inclusief een (fietsen)berging gerealiseerd.

 

Schetsvoorstel vervangende aanbouw (wintertuin/serre/berging en zij-ingang woonhuis)

 

Categorie
>