gorissendeponti | woonhuis N Smeermaas (B)
16626
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16626,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Categorie
architectuur, interieur, meubel

Verbouwing woonhuis N te Smeermaas (Belgiƫ).

 

Het van buiten ogenschijnlijk eenvoudige rijtjeshuis net over de grens bij Maastricht tussen Maas en Zuid-Willemsvaart is intern enigszins door ons “mishandeld”. De structuur van het huis is gereduceerd tot het hoogst noodzakelijke en vervolgens weer minimaal aangekleed waarmee een maximale beleving van het interieur en het uitzicht wordt nagestreefd. Alle binnenmuren zijn verwijderd en de volledige hoogte van het huis is voelbaar gemaakt door terplekke van de gehandhaafde wenteltrap de betonnen bordessen uit te zagen. Een tweetal dakramen zorgt voor een grote hoeveelheid daglicht in het midden van de woning. Werkplek en keuken zijn gelegen op de begane grond terwijl de woonkamer is gesitueerd op de eerste verdieping met kamerbreed uitzicht op de voor het huis gelegen uiterwaarden van de Maas en de achter (hoger gelegen) tuin richting Zuid-Willemsvaart. De verbinding tussen het voorste en achterste vloerveld op de verdiepingen is hersteld middels stalen loopbruggen met persroosters. Een doorgaande kast, als een ladder hangend aan de rechterwand bevat geconcentreerd alle opbergmogelijkheden van het huis (van kapstok op de begane grond, open rek op begane grond en verdieping tot een kledingkast op zolder). De keuken is geplaatst op de begane grond in de verbindingsgang naar het achtergelegen terras/tuin en bestaat uit een vast gedeelte en een verrijdbaar deel. Het werkblad en de rug is bekleedt met een glazen tegel. Het (verbouwings)ontwerp en de bouwbegeleiding is door ons bureau uitgevoerd. de hangende kast en de keuken zijn in eigen werkplaats gerealiseerd en terplekke gemonteerd.