gorissendeponti | woonhuis M Oirsbeek
16628
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16628,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Verbouwing woonhuis M te Oirsbeek. De vraagstelling van de opdrachtgever (uitbreiding van woonkamer en keuken, extra slaapkamer) is gevat in een serie van 3 houten doosjes die als materiaalcontrast naast en op het bestaande in goudgele steen gemetselde woonhuis zijn gegroepeerd (deels is de voormalige garage ingepakt). De, in een open western red cedar betimmering uitgevoerde, blokken staan op een in hoogte verspringende plint die de lijn van de gemetselde trasraam plint in het bestaande woonhuis oppikt. Alle vanuit de straat zichtbare gevelvlakken kennen een gesloten karakter met uitzondering van een tweetal vlak in de gevel gemonteerde ramen met minimaal kozijn. De overige ramen zijn afsluitbaar middels in de gevelbetimmering opgenomen luiken. De achterzijde van de nieuwe aanbouw (woonkamer en berging) is maximaal geopend naar de grote tuin middels een grote verdiepingshoge aluminium schuifpui. Het overdekte betonnen bordes zorgt voor een geleidelijke overgang tussen interieur en exterieur.

 

Situatie bestaand

Situatie nieuw

Categorie
architectuur, interieur, meubel