gorissendeponti | Uitgeverij Week in Week uit
16096
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16096,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Categorie
architectuur, interieur, meubel

Verbouwing Uitgeverij Week in Week uit, Maastricht

 

De smalle (plaatselijk 1, 5 meter) en diepe (ca.18 meter) ruimte (een zgn. pijpenla) is volledig onder handen genomen. In de voorgevel zijn de bestaande openingen vergroot door het openen van de voorheen gesloten bovenlichten. In de openingen zijn een drietal nieuwe naturel houten deuren geplaatst. De linker deur leidt naar de bovenwoningen, de beide andere deuren geven toegang tot het kantoor. De zwaar gehavende natuurstenen omlijsting is bekleed met geschopeerde (vuurverzinkte) stalen platen┬á(die qua kleur overeen komen met de natuursteen) waaruit aan de bovenzijde de in vorm uitgelaserde belettering “week IN week UIT “groeit. Aan de linkermuur is als een soort lambrisering een lang doorlopend meubel in berkenmultiplex geplaatst dat tot helemaal achterin doorloopt. Hierin zijn ge├»ntegreerd: een posterwand, een opklapbare bespreektafel (annex ticketverkoop), een dressoir, een keukenblokje en een kastenwand. Ook is hierin, enigszins verborgen, een toiletruimte opgenomen. Aan de rechtermuur is een ophanglijst ingestuct ten behoeve van een expositie-mogelijkheid. Het achterste kantoordeel (met verhoogde houten vloer ten behoeve van leidingverloop) is afgescheiden van het voorste meer publieke deel (kaartverkoop/exposities) van de ruimte door een transparant wegschuifbaar strippengordijn (zoals dat normaliter in magazijn of koelcel wordt toegepast).
Een grote vierkante koepel zorgt voor een licht-douche in dit voorheen donkere deel van de ruimte.Het meubilair is beperkt tot een tweetal grote tafels (met in totaal 5 werkplekken) in vorm licht refererend aan een lp met hoes (de eigenaar is een grote muziekfanaat) die naar wens deels in elkaar te schuiven zijn teneinde de ruimte voor meer publieke activiteiten (bijvoorbeeld tijdens opening van exposities) toegankelijk te maken. De verlichting wordt mogelijk gemaakt door “stopcontacten” op een lijn verwerkt in het plafond waarin naar wens lampen kunnen worden ingeplugd. Aan een eventuele nooduitgang is ook gedacht door in de koepel (handmatig te openen) een soort zwembadtrapje te hangen, bereikbaar door op een tafel te gaan staan.