gorissendeponti | verbouwing boerderij GB te Amby-Maastricht
18162
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-18162,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Verbouwing voormalige boerderij te Amby-Maastricht bestaande uit een serie stallen en een losstaand woonhuis.

Bovenstaand alvast de eerste ontwerp-schetsen (plan is goedgekeurd door Welstand). Aan het ensemble van gebouwen (stallen langs de erfgrens en een relatief klein woonhuis midden op het perceel) wordt een extra (woon)schuur toegevoegd waarmee de binnenplaats een meer omsloten karakter zal krijgen (eea. uit te voeren in houtskeletbouw, waarbij de gevel en het dak zal worden bekleedt met een verticale open houten betimmering; in de nieuwe abstracte schuur zal “de taal van de boerderij” terugkeren in de vorm van houten luiken en een schuifpoort) . De stallen zullen in de toekomst worden verbouwd tot bedrijfsruimte voor de eigenaar/bewoner.

 

Teruglopend in de tijd (dus meest recente bouwfase bovenaan)

—-

Bijna alle gevels zijn voorzien van verticale open houten betimmering, alleen de kopse straatgevel nog.

De metselwerk plint van de nieuwbouw en het voormalige gemetselde melkhok (nu achteringang woning) zullen binnenkort worden gekaleid.

 

De verticale open houten betimmering wordt aangebracht (op dak al aanwezig, gevels “work in progress”)

UV-bestendige dampdoorlatende folie, de dakbedekking (incl. bevestigingsregels tbv. houtwerk) en het alu-kozijnwerk is geplaatst. De houten lattenbekleding is geleverd en wordt binnenkort op gevel en dak gemonteerd.

.

De stalen middenkolom op de begane grond is geplaatst (gelaste stalen kruisvormige kolom voorzien van ronde uitgelaserde voetplaat die na storten van de afwerkvloer de mogelijke slordige aansluiting vloer/kolom afdekt).

De vloerverwarming is voorbereid. De betonvloer kan worden aangebracht en gevlinderd.

Houtskeletbouw

    

 

Vervanging witte kunststofkozijnen in bestaande huis door zwarte aluminium kozijnen waarmee het huis qua uitstraling “terugkeert” naar het oorspronkelijke gevelbeeld met slanke stalen kozijnen ten tijde van de bouw in de jaren 50

Fundering

 

Voorbereidingen bouw:

Hieronder enkele foto’s van de bestaande toestand.

 

 

 

 

 

Categorie
architectuur, interieur