gorissendeponti | tandartspraktijk Heeze 2.0
17599
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17599,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Door een gewijzigde samenstelling van de eigenaren van het huidige perceel met opstallen heeft onze opdrachtgever bij nader inzien besloten om ons zowel de opdracht voor het exterieur als het interieur van zijn nieuw te bouwen tandartspraktijk in het centrum van Heeze te gunnen.  De nieuwbouw zal bestaan uit een tandartspraktijk met laboratoria (over twee verdiepingen), een winkelruimte te verhuren aan derden en een bovenwoning. De achterliggende parkachtige-tuin wordt nadrukkelijk bij de planvorming betrokken. Het plan heeft het welstand-vooroverleg goed doorlopen en wordt nu verder uitgewerkt voor de aanvraag omgevingsvergunning.

 

Hierbij alvast enkele allereerste schetsen waarbij de aandacht vooralsnog is uitgegaan naar plattegrond en interne routing.

Van links naar rechts (vanaf de straat bezien) de opgang naar de woning, de winkel en de ingang naar de praktijk.

Aan de achterzijde een paviljoen-achtige uitbouw met maximaal zicht op naast en achterliggende tuin.

Dakvlakken zijn (gezien de noord-zuidorientatie) optimaal te benutten tbv. zonne-panelen. Binnenkort meer info.

 

Concepttekeningen:

   

Uitgewerkte variant door welstand goedgekeurd:

 

Eerdere schetsvariant door welstand goedgekeurd maar in vergunningsfase vanuit programma-oogpunt aangepast: