gorissendeponti | schoenwinkel Sjieke Sjeun Meerssen
16649
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16649,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Uitbreiding (dames)schoenenwinkel Sjieke Sjeun te Meerssen met een kinderschoenafdeling dat als een klein, ogenschijnlijk tijdelijk, houten (schoen) doosje in de bestaande onderdoorgang is geparkeerd en via de zijgevel binnendringt in de bestaande winkel. Aan de interieurzijde zorgt een spiegelwand voor een optische vergroting van de relatief kleine ruimte. De dynamiek van de voor deze spiegel bewegende voetjes en beentjes zijn vanaf de straat zichtbaar via de lage raamopening annex vitrine/etalage. Het in western red cedar uitgevoerde doosje heeft een detailering met gepoedercoate stalen onderdelen (oa. huisnummers, beldrukkers, intercom en postkasten, raam-en deuromkaderingen, tredes en grepen). In het interieur van de “grote mensen winkel” zijn in de houten wand kasten met schuifdeuren opgenomen. Via een tweetal openingen is de kinderafdeling, die net iets hoger is gelegen, bereikbaar. De toonbank is met een referentie naar de materialen en technieken die in de schoenenwereld gebruikelijk zijn uitgevoerd in echt leder (in combinatie met hpl, staal) inclusief stikselpatroon.

 

concept:

Categorie
architectuur, interieur, meubel