gorissendeponti | nieuwbouw tandartsenpraktijk te Heeze
17837
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17837,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Categorie
>, architectuur, interieur

Nieuwbouw Tandartsenpraktijk Heeze met laboratoria,  een winkel (reisbureau), horeca + bovenwoning gelegen in het centrum van Heeze (NB). 

Het gemetselde hoofdvolume (parallel aan de straat, met een lichte referentie naar de langsgevelboerderijen in de omgeving) wordt “omarmd door een stalen paviljoen-achtige uitbouw waarin de 4 behandelkamers middels een ruim 11 meter breed “panoramavenster” zicht hebben op een aan te leggen parkachtige omsloten tuin. De hoofddraagconstructie is uitgevoerd in staal (waardoor ook op termijn maximale indelingsvrijheid mogelijk is). In het interieur worden alle faciliteiten (behandelkamers, backoffice, laboratoria, toiletten ed.) opgenomen in een zgn. “cocon” (bekleedt met verticaal geplaatste eiken latten die ook doorlopen over de raam/deuropeningen van glas) die als een los volume in de ruimte staat.

 

Teruglopend in de tijd is de bouw te volgen

 

interieur afwerking

zonnepanelen geïntegreerd in dakvlak

zinkwerk

achtergevel

open gewerkt metselwerk

 

metselwerk

 

leidingwerk wordt (in de mist…) door loodgieter  voorbereid voordat begane grondvloer wordt gestort

prefab betonvloer op de verdieping wordt geleverd

plaatsen staalconstructie

sloop bestaande winkel/woning